A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Стрітення відзначаємо – Весну-красну закликаємо!

Дата: 19.02.2018 08:23
Кількість переглядів: 17

          Як нестримно летить час, ще зовсім недавно малята у садочку  тішилися новорічними святами, а вже почався відлік лютого – останнього місяця зими. Ще лютує зима хуртовинами, ще стоять морози і лежить сніг, а у повітрі вже пахне весною.

         

15 лютого дошкільнята дитячого садочка «Берізка»  в черговий раз ознайомилися  зі святкуванням чудового народного свята «Стрітення». Це свято початку весни. За повір’ям, у цей день  саме Зима зустрічається з Весною. І хто з них переможе, той і господарюватиме до   кінця місяця. Звідси і назва – Стрітення.

          В цей день малята співали пісні і про зиму, і про весну, водили хороводи, танцювали та грали в цікаві ігри.

          А ще вони мали можливість  вмитися принесеною з церкви свяченою стрітенською водою, яка дуже цілюща і має магічну силу.   А також запалити свічку «громовицю» та загадати найбільше своє бажання.     

          Відповідно до традицій нашого народу, в цей день кухарі садочка випікають з тіста пташок «жайворонків» і роздають їх дітям, щоб вони росли здоровими й щасливими. Вважалося, що саме жайворони на своїх крилах приносять Весну із далекого краю, проганяють люту зиму з морозами та завіями. Старі люди розповідали, що ця пташка народилася із сонячного жару. Вона прокидається разом із сонечком і своїм дзвінким голосочком сповіщає про прихід Весни.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень