A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Ой, минула вже зима!

Дата: 19.02.2018 08:29
Кількість переглядів: 30

     15 лютого в дошкільному навчальному закладі загального розвитку «Калинка» була проведена розвага «Ой, минула вже зима!» Ця розвага завершила цикл зимових свят.  Дві групи дітей старшого дошкільного віку «Капітошки» і «Сонечки» приймали участь у дійстві.

   

Усім відомо, що 15 лютого, відзначається древнє свято , яке є символізує зустріч зими та весни ( в день християнської церковної події – Стрітення Господнього). Одвічне запитання, яке досі  не вирішине: хто кого сильніший, хто кого переможе - Весна чи Зима? Існує повір’я, що  в цей день Зима одягає сім кожухів, а весна приходить у самій сорочці. І починають одвічні суперниці змагатися – хто кого подужає? І як би Зима не лютувала, все одно доведеться передавати трон володарювання теплу. Люди вірили в прикмети цього дня і намагалися передбачати погоду на перспективу.

    Заздалегідь було підготовлено сценарій свята, музичний супровід. Відповідальними  за організацію свята були  вихователь  і ведуча Литовка Яна Олександрівна та  музичний керівник Біт-Давід Ганна  Вардівна.   У ролі Зими була Настя Пашкевич, а  Весною -  Маша  Бурдонос. Кожна з них досить ефектно виконала свою роль, передавши характер і особливості героїнь. Веселі пісні перепліталися з журливими, ігри-естафети –  з  змаганнями команд володарок. Під кінець розваги,  Зима визнала  свою поразку, дозволивши володарювати  далі  Весні.

      Веселий весняний  хоровод «Прийди, прийди, весно, красна!» став  гімном перемоги Весни над Зимою. Щоб швидше настала весна, у в народі є звичай. У цей день випікали обрядове печиво «жайворонки» і роздавали дітям, щоб вони росли здоровими і весну закликали. Вважалося, що жайворонки на своїх крилах приносять весну і зиму проганяють.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень