A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Інклюзивна група в ДНЗ "Ялинка"

Дата: 18.01.2018 10:09
Кількість переглядів: 11

     На виконання  наказу відділу освіти Золотоніської міської ради та виконавчого комітету  від 20.10.2017 № 258 «Щодо організації діяльності інклюзивних груп у дошкільних закладах»  з 24.10.2017 року на базі ДНЗ № 2 «Ялинка» створено інклюзивну групу.

Навчально - виховний супровід здійснють: Степіка Аліна Іванівна, кваліфікаційна категорія - «Спеціаліст» та  Кохно Тетяна Леонідівна, кваліфікаційна категорія - «Спеціаліст». Особистісно - орієнтовний підхід та  корекційно - розвиткову роботу проводить  асистент вихователя Котко Валентина Степанівна, кваліфікаційна категорія  - «Вища».

Основна мета дошкільного навчального закладу, в якому впроваджено інклюзивну освіту є надання індивідуально - зорієнтованої  педагогічної, психологічної та  соціальної допомоги вихованцям, що мають додаткові (особливі) потреби в освітньому процесі.

Важливою умовою  успішного навчання в умовах ДНЗ є обґрунтування й запровадження в освітній процес індивідуальної програми розвитку із гнучкою варіативною структурою її компонентів, а саме: індивідуального навчального плану, індивідуальної навчальної програми, системи необхідних  адаптацій  та модифікацій, комплексу додаткових послуг, які б забезпечили освітній процес  вихованця  у відповідності з його можливостями та з урахуванням його освітніх потреб.

Створення індивідуальної програми розвитку у співпраці з батьками та іншими фахівцями все ще залишається новою практикою для педагогів, які працюють в інклюзивній групу дошкільного навчального закладу. Утім, цей досвід надзвичайно важливий.

В інклюзивній групі щоденно проводиться  корекційно – розвивальна робота спрямована на розвиток дрібної моторики дошкільників, релаксаційні вправи, корегуючі вправи, фізкульхвилинки спрямовані на розвиток рухової активності, рухливі ігри, рефлексія.

 Велика увага приділяється   вдосконаленню фонематичних процесів, які знаходяться у стані формування.  Поповнюється база корекційно – роздаткового матеріалу для проведення роботи з дитиною, яка перебуває  на                      інклюзивному навчанні.

Відповідно до рекомендацій міської ПМПК з дитино проводяться додаткові заняття з практичним психологом та логопедом.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень