A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Відбулося засідання обласного методичного об’єднання спеціалістів психологічної служби Черкаської області

Дата: 02.03.2018 15:10
Кількість переглядів: 11

27 лютого 2018 року на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбулося засідання обласного методичного об'єднання спеціалістів психологічної служби Черкаської області.

     У рамках заходу обласний центр практичної психології і соціальної роботи провів методичну секцію керівників психологічних служб районів, міст, об'єднаних територіальних громад у форматі семінару-практикуму на тему «Актуальні питання розвитку професійної компетентності спеціалістів психологічної служби в умовах освітніх змін».

 

     Тетяна Войцях, завідувач ОЦППСР, ознайомила присутніх зі змінами і новими нормативно-правовими документами з питань діяльності психологічної служби системи освіти України та захисту прав дитини.

     Інна Ченбай, провідний фахівець із соціальної роботи відділу методичного забезпечення Черкаського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді презентувала систему взаємодії Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді зі спеціалістами психологічної служби системи освіти щодо супроводу дітей та сімей. Виступ фахівця викликав жваве обговорення присутніми учасниками семінару актуальних потреб закладів освіти з означеного питання.

     Олена Пащенко, завідувач, та Ольга Романова, методист-психолог центру практичної психології і соціальної роботи при Черкаському міському методичному кабінеті установ освіти провели практикум «Система роботи щодо забезпечення умов формування конкурентоспроможного фахівця психологічної служби».

     Завершилось засідання обласного методичного об'єднання керівників психологічних служб обговоренням актуальних питань збереження та розбудови психологічної служби області в умовах освітніх змін. Було проаналізовано ризики та перспективи розвитку психологічної служби області в умовах створення об'єднаних територіальних громад. Також присутні фахівці обговорили проект Положення про психологічну службу системи освіти України, запропонований Міністерством освіти і науки України до громадського обговорення, та висловили свої пропозиції до тексту Положення, які будуть надіслані на розгляд Міністерства.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень