A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

День української писемності та мови

Дата: 10.11.2021 08:24
Кількість переглядів: 20

 

Оксана Сімушіна

Шановні освітяни! Щиро вітаю вас із Днем української писемності та мови, святом, яке своєю глибинною духовною суттю історично звеличує наш народ!

Наша рідна мова загартована історією і відточена творчістю талановитих письменників України. Ми маємо безцінний дар - одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу.

Тож сьогодні під час написання радіодиктанту ми можемо засвідчити, ще раз перевірити та поглибити свої знання рідної мови. Закликаю всіх освітян та бажаючих долучитися до написання!

Олексій Сальніков

З Днем української мови та писемності!

https://www.youtube.com/watch?v=GxAvKxZss3A

Казки по НУШ-івськи

Золотоніська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 6

https://www.facebook.com/shkola6/videos/1095410797931442

В День української мови та писемності учні та вчителі загальноосвітньої школи №6 долучилися до наймаштабніших флешмобів осені – Радіодиктанту національної єдності та «Я читаю українською». Розглянули тематичні відеоматеріали: «День української писемності та мови», «Українською прикольніше», провели вікторину: «Прислів’я та приказки»; інтелектуальну гру «Знавці рідної мови».

Учні початкових класів розфарбували символи України, святково оформили класи і дошки та написали диктанти, проводили інтелектуальну гру: «Мова скарб народу» , читали вірші, робили проєкт «Моя рідна мова ти наше диво калинове – кохана українська мова».

Золотоніська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №3

https://www.youtube.com/watch?v=UaofeWYTQ9E

Кропивнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

https://www.facebook.com/groups/566043164256842/permalink/952296385631516/?sfnsn=mo&ref=share

 

Солов’їну, барвінкову,

колосисту – на віки –

українську рідну мову

в дар мені дали батьки.

Берегти її, плекати

буду всюди й повсякчас,

бо ж єдина – так, як мати,

мова в кожного із нас!

Сьогодні третьокласники Кропивнянської ЗОШ старалися написати радіодиктант,провели годину спілкування,,Українська мова-наш скарб".Вони молодці!

Золотоніська ЗОШ N3

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Традиційно цього дня молодші школярі ЗОШ №3 зібралася у вишиванках і з чудовим настроєм, адже їхні наставники приготували безліч чудових творчих завдань: складали «кольорові слова» і плели «віночок українських слів», слухали українські народні казки і грали в пальчиковий театр, писали диктант «Любіть мову» і вправлялися у навичках вживання фразеологізмів у мовленні. А ще працювали в групах, малювали, співали українських пісень, складали оригінальні вироби з природних матеріалів, присвячені рідній мові. Ми любимо і шануємо українське слово!

Деньгівський НВК

Учні та вчителі Деньгівського НВК долучилися до святкування Дня писемності та мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Цього дня було проведено чимало цікавих заходів. Зранку урочисто відкрито шкільний конкурс знавців рідної мови імені Петра Яцика. Потім бажаючі долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. На перервах у фоє та коридорах закладу діяли тематичні виставки, приурочені історії виникнення свята . Учні мали змогу познайомитися із висловами відомих людей про значимість рідної мови. Наостанок святкового дійства вчителі Діденко Лариса Петрівна, Заїка Раїса Іванівна, Полякова Марія Григорівна та Каменева Руслана Олександрівна душевно виконали пісню "Батьківська мова".

Поки звучить рідна мова з уст народу, доти житиме і сам народ!

https://www.facebook.com/100039923656441/videos/656687359073717

               


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень