A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Обговорення серіалу "Безбар'єрна грамотність"

Дата: 11.02.2022 09:53
Кількість переглядів: 11

        

10.02.2022 відбулася онлайн-презентація освітнього серіалу «Безбар’єрна грамотність», учасниками якої стали працівники КУ «ЗЦПРПП» Золотоніської міської ради.

Організатори зустрічі презентували серіал, окреслили його цільову аудиторію та ознайомили присутніх із командою людей, що були залучені до створення проєкту. Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Серіал «Безбар’єрна грамотність» є надзвичайно актуальним, адже в українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливості безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг з боку держави та бізнесу тощо. У відповідь останніми роками дедалі більше поширюється запит на впровадження інклюзії та безбар’єрності в різних життєвих сферах. Рівний доступ, рівні можливості, забезпечення залучення та універсальності стають важливими темами, які дискутуються та починають впливати на порядок денний.

Серіал ознайомить глядачів з основними принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій. За кожною історією 8 серій, особисті історії про подолання бар’єрів, життєвий шлях та досвід тих людей, які змогли сказати «ні» бар’єрам, світогляд людей, які це розуміють і вміють будувати інший доступний світ навколо.

На завершення онлайн-презентації учасники дійшли висновку, що роль педагогічної спільноти є потужною і важливою в просуванні безбар’єрності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень