A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Zolowizards і Cyber Kids – місія Місяць

Дата: 21.02.2019 11:58
Кількість переглядів: 7

Ще вранці було зрозуміло, що день буде сонячним і безхмарним. Теплі промінчики сонечка проводжали до школи всіх гімназистів. Вперше за довгі місяці зими повіяло весняним повітрям.

Саме така чудова погода, яка обідцяла безхмарне небо вночі сприяла зустрічі двох команд роботоінженерів.

 

Ще здавна відомо, що в ясну ніч на небі можна побачити зорі. Практична необхідність вивчення зоряного неба привела до народження науки, яка ще в Стародавній Греції одержала назву – астрономія.

Дата 19 лютого була обрана не просто так. Згідно прогнозу в цей день можна спостерігати “супермісяць”. Причина цього явища проста, бо саме наступає той час, коли місяць найближче наближається до Землі.

Команди Zolowizards і Cyber Kids разом з тренером Гаврюшенко А. М. та вчителем фізики(астрономії) Куделею І. С. вивчали поверхню Місяця за допомогою телескопу.

Вперше, хто спостерігав за Місяцем за допомого цього приладу був Галілео Галілей.

Як і багато років тому спостерігав за горами і кратерами цієї зірки відомий вчений, так і юні дослідники мають змогу спостерігати за ним, але озброєні набагато сучаснішим пристроєм, ніж тоді.

Команду старших учнів дана можливість надихає до створення сучасного робота, який успішно може подолати перешкоди на поверхні супутника Землі.

По закінченню вечора очікував приємний сюрприз від Казки Марини. Одних ця зустріч збагатила знаннями, а інших надихнула на поезію. Тому запрошуємо і вас поринути в атмосферу казкової ночі.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=98&v=LFfFxIcxEkI


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень