A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «ЮНОСТІ ОСІННЯ СИВИНА» О.КИРКА та А. СКИПНІКА

Дата: 28.01.2019 12:24
Кількість переглядів: 53

Хтось мудрий зауважив: поезію важко аналізувати, її треба читати. Так, як і пісню. Лягає на душу - співаємо, а як ні - то й ні. Наприкінці січня світ поезії поповнився новою збіркою "Юності осіння сивина", у якій вміщені вірші О. Кирка та їх переклад Анатолієм Скрипніком.

Дуже приємно, що презентація цього поетичного шедевру наших місцевих авторів відбулася у нашій Золотоніській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І - ІІІ ступенів Черкаської обласної ради. Анатолій Скрипнік презентував книгу своїм друзям, педагогам-організаторам шкіл міста, учням школи-інтернату.

Серед запрошених гостей були присутні Віталій Іларіонович Кучерявий,  голова Золотоніської міськрайонної спілки воїнів афганців, кавалер медалі «За відвагу»; Анатолій Максименко, член правління спілки воїнів афганців, кавалер медалі «За бойові заслуги»;   учасник бойових дій в Афганістані Ніна Хоменко;  дружина поета Івана Нерівного Тетяна; настоятель Свято- Успенського собору отець Ярослав,  кореспондент газети «Вісник Золотоніщини» Катерина Комишна, директор Новодмитрівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ст.Тукало Олександр Григорович,    педагог-організатор  Новодмитрівської школи І – ІІІ ст. Бульда Інна Іванівна   та  Алла Миколаївна Омельяненко, учитель української мови та літератури цієї школи;  колега  по роботі Анатолія Скрипніка Юрій Шитик, методист міського відділу освіти Юлія Андріївна Осадча. Дуже шкода, що на презентацію не зміг завітати  Олександр Кирко,  член Національної спілки журналістів України, поет і письменник. Але ми не могли про нього не говорити, адже його вірші перекладає Анатолій Скрипнік, вони є не лише друзями, а і однодумцями, товаришами по перу.

Упродовж майже двох годин поет Анатолій Скрипнік дарував присутнім свої поезії і гарний настрій. Кажуть, що Муза приходить до тих, у кого серце відкрите для тепла і любові. Напевне, саме тому гостей у Анатолія Скрипніка було багато, слухали вони його, намагаючись запам'тати кожне слово, адже від цього чоловіка, відомого поета і письменника, учасника бойових дій в Афганістані, підполковника у відставці, віяло таким зарядом бадьорості, оптимізму і патріотизму, що все навколо завмерло. Залишився лише він і його вірші: талановиті, писані майстерно, пропущені через серце і душу. 

  Анатолій Скрипнік – яскрава особистість в літературі та професіонал у військовій справі.  Автор книг і збірок: «У складі Контингенту. У кожного своя війна» І частина (березень, 2006), «Життя малює пензлем долі», «Весняна осінь»  (2007), «Салам, бача» (2009), а» ІІ частина, «Примхи реальності» (2012), «Погляд у минуле» (2014), "Моя весняна осінь". Анатолій Скрипнік - це людина-сюрприз, людина, яка знає напам'ять стільки віршів, власних та інших поетів, що його можна слухати годинами. Афганістан, роздуми про сенс життя, осіння злива, весна, жіноча врода, кохання, відчай і прагнення до самовдосконалення - усе знайшло своє відображення в його поезіях. Це людина, яка надзвичайно любить життя і людей, прагне постійно бути серед них, дарувати себе їм, і від цього лише черпає силу та енергію.

Дві години спілкування з поезією проминули непомітно. Поет подарував гостям свою збірочку "Юності осіння сивина", залишивши кожному особливе, вишукане побажання і автограф. І всі, хто був на презентації, тепер мають можливість розгорнути цю книжку, почати читати і вже не зупинятися, поки не перегорнеш останню сторінку видання. Ось такий він, наш земляк Скрипнік: справжні, талановитий і надзвичайно мудрий. 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень