A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

МИ БУДУЄМО СПІЛЬНОТУ ЗАРАДИ РОЗВИТКУ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ

Дата: 28.09.2023 15:12
Кількість переглядів: 10

  

МИ БУДУЄМО СПІЛЬНОТУ ЗАРАДИ РОЗВИТКУ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ

Упродовж 20-24 вересня 2023 року в рамках проєкту «Розвиваємо коаліцію для учнівського самоврядування в Україні», який реалізувався за сприяння Міністерства закордонних справ Польщі і Польського інституту у Києві спільно з Фундацією Освіта для демократії, в рамках програми RITA – Зміни в регіоні, за підтримки Польсько-американської фундації свободи, Валентина Боченкова, директорка Золотоніської гімназії ім. С.Д. Скляренка взяла участь у робочому візиті до м. Варшави в команді Амбасадорів учнівського самоврядування з 15 міст України.

Програма візиту була насиченою, цікавою та змістовною. Упродовж 3 днів учасники:

❗️ підсумували поточну діяльність Коаліції для розвитку учнівського самоврядування та Амбасадорів, ознайомилися з роботою органів учнівського самоврядування в школах Варшави;

❗️ стали учасниками воркшопів, організованих Варшавським центром освітніх та соціальних ініціатив;

❗️ зустрілися з представницею команди молодіжної політики офісу столичного міста Варшави та учнівським омбудсменом Варшави.

❗️ відвідали Центр «Східний дім» фундації «Карта Центр», де заступник директора невеличкої школи під Варшавою, розкрив важливість участі батьків в учнівському самоврядуванні. Далі учасники підбили підсумки та обговорили, що чекає Коаліцію, визначили пріоритети, методи дій, необхідні ресурси та їх джерела, переваги для особистого та професійного розвитку Амбасадорів, напрямки діяльності – як кожен Амбасадор готовий просувати ідеї демократичного учнівського самоврядування.

Амбасадорів України об’єднує переконання, що сучасна школа має стати простором, що сприяє формуванню демократичної культури юних громадян та громадянок нашої держави, що дієве учнівське самоврядування є однією з найкращих можливостей для розвитку в учнівства громадянських компетентностей. Адже учнівське самоврядування - це досвід активності, відповідальності, залученості, відчуття значущості.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень