A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

«Йти вперед – значить втратити спокій, залишатися на місці – значить втрати себе»

Дата: 09.12.2019 15:32
Кількість переглядів: 65

    Професія бібліотекаря, як і багато інших творчих спеціальностей, користується повагою і пошаною й потребує постійного оновлення знань і навичок. Шкільна бібліотека не може залишатися осторонь тих бурхливих змін, які відбуваються у суспільному житті, адже вона повинна виконувати функції центру інформації з усіх питань, що турбують шкільну громаду, а не тільки забезпечувати її навчальними підручниками.

      У межах проєкту обміну досвідом  та з метою підвищення кваліфікації в бібліотечній справі і проходив семінар бібліотекарів у гімназії ім. С. Д. Скляренка під загальною темою «Інноваційні форми роботи шкільної бібліотеки», в якому взяли участь бібліотекарі шкіл міста, БДЮТ та Зорівської ЗОШ.

   «Інноваційні форми»  – це, перш за все, використання комп`ютерної техніки, яка дозволяє вирішувати такі завданння: отримання бібліографічної довідки (в бібліотеці створений електронний каталог), перегляд та вибір медіа матеріалів з теми. Розпочато роботу з підготовки електронних формулярів для якісного обслуговування читачів. Також це дає змогу проводити в бібліотеці такі заходи, як флешбук, учасник якого  може публікувати  у соціальній мережі фото обкладинки книги, яка для нього є важливою, чи була такою в певний момент життя. Без жодних пояснень, просто обкладинку, даючи лише невеликий коментар.  Допомагає при організації буккросингу (від англ. book – книга, crossingрух), що базується на принципі «Прочитав  – передай іншому».

  А з метою розкриття читацьких  інтересів, стану забезпечення учнів підручниками  та їх збереження сучасній шкільній бібліотеці не обійтися без використання Google Forms та QR-кодів, результати яких узагальнюються у вигляді діаграм та таблиць. Все це було цікаво послухати і побачити присутнім.

     З не меншою цікавістю був проведений  літературно-детективний квест«Загадки Шерлока Холмса», під час якого самі бібліотекарі були детективами і повинні були віднайти втрачену річ. Загалом міський семінар шкільних бібліотекарів пройшов дієво і цікаво.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень