A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

День української хустки

Дата: 08.12.2021 15:44
Кількість переглядів: 78

ЗОШ №5

Нове свято, яке з'явилося в Україні декілька років тому, об'єднує і дорослих, і дітей. Започатковане з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка. Візерунки та кольори на жіночих хустках є символічними. Квіти — це життя, це наше майбутнє. Це те, що Україна буде квітнути, буде земля квітнути. Червоне то любов, а чорне то журба. Зелене — це зело, це  здоров’я. Кожен колір має своє значення. За ініціативи органів учнівського самоврядування до заходів долучилися учні та вчителі Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ст. №5, підтримали участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою».

Золотоніська спеціалізована школа 1

Красу та неперевершеність української хустки та запнутої дівчини показують і підтверджують учениці 8-их класів Золотоніської спеціалізованої школи №1! https://www.facebook.com/zoloschoolnumber1/videos/467653674771998

Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка - це символ нашого народу, вона - оберіг, який символізує любов та свободу. Свято хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій.

#Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка

https://www.facebook.com/zoloschoolnumber1/videos/4718627431513594 

 ЗОШ №3

Пройшов флешмоб до Дня української хустки.

"Я не панна, Я - Господиня.

У мене хусток повна скриня."

https://youtu.be/9m5CW8_MOUU

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень