A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

STEM-технології в освітній процес

Дата: 30.01.2022 16:11
Кількість переглядів: 7

 

Валерій Данилевський 

Черкащина є одним з лідерів та першопрохідців з упровадження STEM-технологій в освітній процес. Тому знаковою подією для галузі освіти Черкащини стало підписання Меморандуму про співпрацю між Управлінням освіти і науки ОДА та партнером-консультантом Міністерства освіти і науки України БО «Благодійний фонд «Фонд освітніх ініціатив», що відбулося сьогодні.

Метою підписання документу є консолідація зусиль сторін щодо системного впровадження та розвитку компетентнісної моделі SТЕМ-навчання, створення сучасного освітнього середовища і організації педагогічних умов для збалансованого гармонійного формування науково-орієнтованої освіти на основі модернізації математично-природничої, інформатичної та гуманітарних галузей освіти, отримання здобувачами освіти результативного індивідуального досвіду проєктної діяльності.

Співпраця у рамках Меморандуму передбачає зокрема таку діяльність з розвитку STEM-освіти: організація та проведення в області науково-практичних конференцій, симпозіумів, виставок, ярмарок, фестивалів олімпіад; здійснення благодійних, соціальних, культурно-просвітницьких, навчально-освітніх та науково-дослідних проєктів та програм; сприяння підвищенню ефективності якості освіти шляхом реалізації спільних проєктів, у тому числі, спрямованих на використання інформаційних технологій в освітньому процесі, інструментів для дистанційного навчання тощо; організація та проведення фестивалів, олімпіад, конкурсів та ін. спрямованих на реалізацію потенціалу обдарованої учнівської молоді в галузі STEM.

Освітяни Черкащини продовжують утримувати лідируючі позиції щодо впровадження STEM-освіти у навчальний процес !!!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень