A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Рік математики: з 2021 буде обов’язкова ДПА з математики та створять музей науки

Дата: 30.06.2020 17:31
Кількість переглядів: 11

Щоб покращити якість вивчення математики в Україні, 2020/2021 навчальний рік оголосили Роком математичної освіти. Саме з 2021 ДПА з математики має стати обов’язковою, також планують збільшити кількість годин на цей предмет, впровадити нові курси для школярів, провести тренінги для вчителів та відкрити Музей науки – ці та інші заходи є у плані, який ухвалив Уряд 25 червня 2020 року.

Нагадаємо, за Міжнародним дослідженням PISA-2018, виявилось, що 36% українських 15-річних учнів не досягають базового рівня знання з математики. 

Щоб розв’язати цю проблему, впродовж “математичного року” планують заходи на всіх ланках освіти: від дошкільної до вищої, – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

На державному рівні будуть максимально популяризувати математичну освіту, щоб більше мотивувати школярів її вивчати та застосувати в житті. Працюватимуть над рівним доступом учнів до вивчення математики, обіцяють впровадити сучасні технології та удосконалити ресурсне забезпечення.

Зокрема, починаючи з травня 2021 року випускники складатимуть обов’язкову державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з математики.

Протягом Року математики 2020/2021 також планують:

  • збільшити кількості навчальних годин на вивчення математики в Державному стандарті базової середньої освіти;
  • впровадити курси “Логіка”, “Математична логіка” у варіативну складову навчальних планів 1-11 класів;
  • провести тренінги для вчителів початкових класів та вихователів закладів дошкільної освіти із застосування Легоматематики в освітньому процесі;
  • оснастити школи і профтехи, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій;
  • створити каталог освітніх ресурсів з вивчення математики;
  • розширити мережі математичних гуртків у закладах загальної середньої та позашкільної освіти;
  • організувати математичні хаб-простори на базі вишів, що мають факультети (інститути) з підготовки вчителів.

У квітні 2021 року також заплановано створити безкоштовний математичний онлайн-ресурс та розробити відповідний контент для учнів та вчителів математики.

Протягом червня-серпня 2021-го планується організувати літні «математичні школи» для вчителів та учнів, а на листопад заплановано відкриття Музею науки.

Нагадаємо, про те, що ДПА у формі ЗНО з математики буде обов’язковим з 2021 року, повідомляли два роки тому.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень