A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

З Днем Гідності та Свободи, сильний народе сильної країни! Слава Україні!

Дата: 21.11.2023 10:53
Кількість переглядів: 9

   

Золотоніська спеціалізована школа 1

"Десять років тому ми розпочали нову сторінку боротьби. Десять років тому українці провели свій перший контрнаступ – проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього, проти нашої неволі.

Рік за роком, крок за кроком ми робимо все, щоб у колі зірок на прапорі ЄС, що символізує єдність народів Європи, сяяла й наша зірка – зірка України.

Тільки сильні можуть бути єдиними. Єдиними, щоб стати вільними. Вільними, щоб бути гідними. Заради нових часів".

Для учнів Золотоніської спеціалізованої школи №1 було проведено ряд тематичних заходів, під час яких діти згадали і віддали шану тим, хто прокладав шлях демократичних свобод, тим, хто віддав життя за наше вільне майбутнє, тим, хто робить це зараз!

Учні 10-х класів вшанували пам'ять учасників Революції Гідності, учні 11 класу підготувати проектні роботи на тему: "Події, що нас змінили"

З Днем Гідності та Свободи, сильний народе сильної країни! Слава Україні!

Золотоніська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 6

Сьогодні в нашій школі, як і в усій Україні, відзначали День Гідності та Свободи. На інформаційному стенді можна було познайомитися зі світлинами тих років. На шкільному телевізорі демонструвалися тематичні відеоматеріали. Гаслом цього дня стали слова «Перемогли на Майдані, переможемо у війні!». Їх доповнювали вислови про свободу відомих людей.

На великій перерві у фойє відбулася мистецька акція «Жовто-блакитне серце», де юні художниці створювали патріотичний мейк-ап учням початкових класів, пригощали їх солодощами. На уроці мистецтва восьмикласники стали онлайн-учасниками мистецького проєкту «СВОБОДА.

Кожна буква важлива». Учні створювали буквиці в патріотичних кольорах, а потім з них виклали слово «СВОБОДА», пояснюючи як вони розуміють його значення. Учні 6-А класу, використавши техніку «штампування», створили «Дерево життя України». І цьому не стала на заваді навіть повітряна тривога.

Цікаву роботу завершили в укритті.

  

Золотоніська Гімназія ім СД Скляренка

Гідність, свобода, незалежність, патріотизм, мужність, героїзм – за останні роки ці високі поняття стали особливо близькі кожній людині, яка вважає себе справжнім громадянином. Ми живемо в час, коли Україні потрібні не гучні слова, а відповідальні вчинки та реальний захист її існування в якості суверенної держави.

Україна потрібна нам, а ми потрібні Україні – уже багато років це поняття не викликає жодних запитань та не потребує зайвих доказів, адже з листопада 2013-го року весь світ упевнився в тому, що в центрі Європи живе народ, який має честь і гідність, має мужність і силу протистояти агресору, який зазіхнув на його суверенітет та територіальну цілісність.

Ті буремні дні назавжди змінили обличчя країни, змінили всіх нас, підтвердивши ще раз гідність та волелюбність українського народу, його прагнення до свободи і справедливості. Ми не маємо права зрадити справі, за яку віддала життя Небесна сотня, за яку загинули і продовжують щоденно гинути кращі сини нашої Батьківщини.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять і подвиг великих українців, які ціною власного здоров’я та життя продемонстрували прагнення українців жити у вільній, демократичній державі. Вони, як і їх предки, назавжди залишаться в народній пам’яті, стануть прикладом для майбутніх поколінь та пересторогою для ворогів.Слава Україні!

Золотоніська ЗОШ N3

🇺🇦21 листопада 2023 року 10-річниця Революції Гідності, що поклала Початок боротьби українського народу за свою Незалежність, Волю, Ідентичність.

Євромайдан став найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії ЄС та найтривалішим мітингом в історії - він безперервно простояв 92 доби.

Старшокласники ЗОШ З долучилися до вшанування Всесвітнього дня Гідності. На уроці історії з особливою цікавістю переглянули зворушливе відеозвернення президента Володимира Зеленського до українського народу "Сильні творять історію". Також учні відвідали куточок пам'яті у шкільній музейній кімгаті Слави -

"Вам, укркаїнські герої, за подвиг слава навіки!". Вшанували героїв Небесної Сотні. Нова Історія українського, європейського народу спонукає молодь керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях та бути зарядженими гідністю та жагою свободи.

  

Золотоніська спеціалізована школа 2 інформаційних технологій.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ 2023

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень