A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

День Соборності України

Дата: 22.01.2024 20:04
Кількість переглядів: 28

           

 

Золотоніська спеціалізована школа 2 інформаційних технологій  · 

#Ліга_старшокласників_Черкащини

#День_Соборності_України

Надзвичайно важливий і цікавий захід відбувся 22 січня в День Соборності України в Черкасах - презентація навчального посібника «Словник-путівник юного патріота». Його автори - Тетяна Москаленко, Тетяна Завалко та Наталія Степанова зібрали в посібнику цікаві факти з історії, культури та мистецтва Черкаського краю.

На заході були присутні начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, його заступник Олександр Шамрай, перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, начальник Управління освіти та науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, завідувач лабораторії виховної роботи Валентина Кудін, представники ЧНУ ім. Б. Хмельницького, директори шкіл міста Черкаси, студентська молодь та школярі. На цей захід була також запрошена й дев’ятикласниця нашої школи, президентка обласної Ліги старшокласників Черкащини Анастасія Тараненко.

Золотоніська спеціалізована школа 1

Соборність розуміє кожен власне,

Що це таке? – задасть питання вчасно,

– Це єдність духу, сил мого народу,

Що нас єднає, мужність, волю, вроду.

Це час минулий у теперішню хвилину,

Це піклування щире про родину,

Це той завіт, що нам Кобзар давав,

Це те, про що він мріяв і писав,

Це ті рядки, що складені навіки,

Це для душі вірші, що серцю ліки,

Це золоті слова про той садочок,

Про ті гаї, Дніпро, синів і дочок.

Це кожен з нас, як часточка країни,

Це сміх гучний щасливої дитини...

https://www.facebook.com/zoloschoolnumber1/videos/1493498234537274

Заклад Дошкільної Освіти Сонечко

Сьогодні в нашому закладі відзначали День Соборності України.Як і зазвичай,день розпочали з хвилини мовчання,вшанували пам'ять загиблих героїв та виконали Гімн України.Далі на діток чекали цікаві та незвичні заняття.

Вихователі провели тематичні заняття та ранкові зустрічі, де розповіли про історію виникнення свята Соборності, пригадали українські державні символи, національні пам'ятки України.

У своїх віршах,розповідях діти передали перші почуття національної гордості за красу і багатство рідного краю, за гордий і працьовитий український народ, і мрії про те, якою вони хочуть бачити Батьківщину.

Малята зростають справжніми патріотами своєї великої країни, дбають про красу її природи, бережуть традиції свого народу.

Під час занять педагоги з вихованцями організували флешмоби єднання.В садочку панував святковий,піднесений настрій.

https://www.facebook.com/100044044874817/videos/412076904501135

Золотоніська Гімназія ім СД Скляренка

 #День_Соборності_Украіни

У понеділок, 22 січня 2024 року, учнівське самоврядування Золотоніської гімназії ім. С. Д. Скляренка влаштували захоплюючу подію, перетворивши звичайний ранок в яскравий театр національної культури. Поважно зустрічали своїх вчителів, вдягнувшись в чудові українські національні костюми. Перепусткою для входу до приміщення був наш загальноукраїнський пароль "Слава Україні" , "Слава нації" із відповідною відповіддю. І це лише перший крок. А далі тест на справжнього українця - захопливий квест,

присвячений важливим етапам історії рідної України.

Перший урок повністю витканий із патріотизму, бо ж головною темою кожного класу був День Соборності України!

Всеукраїнська Хвилина Мовчання переросла у величезних загальногімназійний ланцюг Єднання! Адже ми українці. Ми різні і ми єдині. Ми маємо кожен свою думку і в нас вона одна спільна - Україна вільна і незалежна. Ми всі разом в цьому наша сила.

На перерві гімназистів чекала справжня музична фейєрія - пісні у виконанні талановитої учениці 7-А класу Анастасії Щепетної та чарівної Людмили Володимирівни - вчительки музичного мистецтва, флешмоб від хореографічної студії та руханки під керівництвом Король Яни. 💃 Весь день - одне велике свято єднання та позитиву! 🇺🇦

#СоборністьУкраїни #ШкільнеСвято #ГарнийНастрій

https://www.youtube.com/watch?v=0YgJf9ndhNo

Золотоніська ЗОШ N3

Щороку 22 січня українці відзначають День Соборності України, об'єднуючись у живому ланцюзі та висловлюючи підтримку національній єдності та незалежності.

Традиція формування «живого ланцюга» в День Соборності бере свій початок у 1990 році. Патріотично налаштовані громадяни на чолі з Народним Рухом України вирішили об'єднати свої зусилля для демонстрації національної єдності.

   

Цікаві новини Деньгівського НВК

Ми всі - одна сім'я,

Єдина ми родина,

Мільйони різних "Я",

А разом - Україна!

https://www.facebook.com/katya.korzun.79/videos/3638622763059309?idorvanity=566043164256842

Кропивнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

  

Коробівський НВК

22 січня - День соборності України. Учні 9 класу долучилися до святкувань цієї події Коробівським НВК.

  

Золотоніська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 5

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки УНР та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Ось вже 105 років минуло з того часу. Сьогодні для кожного українця - це не лише про територіальну цілісність, Соборність - це згуртованість, спільність, опір, це мета нашої Перемоги. Учні 6 класу на виховній годині мали змогу пригадати історію цього дня, пригадали традиції та символ Дня Соборності, а саме "живий ланцюг", який у 1990 році об'єднав Київ та Львів. Сьогодні цей день особливий. Ми довели ворогу і всьому світу,що в єдності ми непереможні. Діти мали змогу пройти вікторину "Моя Соборна Україна ', дати відповіді на запитання, які занурили кожного учасника в історію та сьогодення

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень