A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Семінар-практикум молодих педагогів на тему «Становлення молодого вчителя – основа розвитку якісної освіти Нової української школи»

Дата: 29.02.2024 11:11
Кількість переглядів: 14

    

29 лютого 2024року в Деньгівському НВК відбувся семінар-практикум молодих педагогів на тему «Становлення молодого вчителя – основа розвитку якісної освіти Нової української школи».

Почався семінар, як і звичайний день у новій українській школі, з ранкового кола, яке провела молодий спеціаліст педагог-організатор Галина МОГИЛА. Далі на молодих педагогів чекало обговорення питань «Хто такий сучасний учень та вчитель? Власне бачення сучасного уроку»; відеопрезентація закладу, які представили директор закладу Марія ПОЛЯКОВА та заступник директора з ВНР Катерина ШАПОВАЛ.

Для того, щоб стати успішним сучасним вчителем, учасникам семінару довелося пройти квест «Сходинки до успіху молодого вчителя», який складався із п’яти сходинок.

На першій сходинці «Критичне мислення – запорука успіху» спільнота вчителів природничо-математичного циклу (вчителі Олена ОПРИШКО і Лариса ДІДЕНКО) познайомили з одним із методів критичного мислення «Кроссенс», запропонувавши розгадати кілька асоціативних ланцюжків.

Другу сходинку «Мисли оригінально та незвично» представляли вчителі суспільно-гуманітарного циклу (вчителі Ганна ЗМІХНОВСЬКА та Ірина ВЛАСЕНКО), які спонукали молодих спеціалістів працювати творчо: вправи «Сенкан», «Дешифрувальник», «Відгадай прислів’я за малюнком», «Склади афоризм», «Відгадай казку за предметом».

На третій сходинці «Досліджуй, аналізуй та сортуй» на молодих спеціалістів чекали вчителі спільноти початкових класів та вихователів (вчитель Таісія ХИМЕНКО) з виготовленням тематичного леп бука.

Щоб відпочити від розумового навантаження, молоді педагоги відвідали четверту сходинку «Дай роботу тілу – відпочине голова», на якій молодий вчитель фізичної культури Антон ВЛАСЕНКО та учні 10 і 11 класів провели руханку «Жовто-блакитне серце».

На останній сходинці «Сила традицій і сила творчості в їх поєднанні», яку представляла методична спільнота класних керівників (Раїса ЗАЇКА, Руслана КАМЕНЕВА, Наталія ДЖУРА, Віктор ЗАЇКА), учасники семінару пригадали українські народні пісні та звичаї. Традиційно захід проводили у шкільній світлиці. На завершення потренували свої вміння у ліпці вареників.

Щоб отримати зворотній зв'язок від учасників семінару щодо результатів роботи, була проведена вправа «Чотири капелюхи».

Педагоги Деньгівського НВК продемонстрували високий рівень педагогічної майстерності, поділилися з молодими вчителями досвідом роботи щодо впровадження інноваційних методик, інтерактивних форм роботи. Впродовж заходу молоді педагоги активно долучалися до роботи. Цікаво проводилася групова робота. Учасники семінару відзначили практичну спрямованість заходу, адже отриманий досвід допоможе у роботі з учнями Нової української школи.Позитивні емоції, доброзичлива атмосфера, командна робота, вміле наставництво, творчість, толерантність, людяність, професіоналізм, артистизм, взаємоповага - все це об'єднало господарів закладу і гостей, наставників і молодих креативних педагогів.

Щира вдячність керівнику закладу Марії Поляковій та її команді однодумців- педагогам, учням, батькам і всім працівникам Деньгівського НВК за вміло підготовлений і на високому рівні проведений семінар- практикум, який пройшов під гаслом"Серце віддаю дітям".


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень