A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

В Україні розпочався пілотний етап PISA-2025

Дата: 08.04.2024 17:01
Кількість переглядів: 14

 В Україні розпочався пілотний етап PISA-2025В Україні стартував пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2025, у якому візьмуть участь майже 2500 українських 15-річних підлітків із 56 закладів освіти.

Завданням пілотного етапу є апробація інструментів і процедур перед проведенням основного етапу, який пройде навесні 2025 року.

Ті учні або студенти, які потрапили до вибірки учасників дослідження, цьогоріч у межах пілоту виконуватимуть тести й заповнюватимуть анкети в комп’ютерному форматі у своїх закладах освіти або ж в інших приміщеннях, де є змога створити безпечні умови.

У межах дослідження учасники традиційно виконуватимуть тестові завдання з трьох ключових галузей PISA, а саме з читання, математики та природничо-наукових дисциплін.

Особливу увагу буде приділено апробації завдань провідної галузі, якою в циклі 2025 року є природничо-наукова.

Окрім того, у межах пілотного етапу PISA-2025 буде апробовано інструментарій для оцінювання спроможності 15-річних підлітків використовувати цифрові інструменти для досягнення певних життєвих цілей, адже інноваційною галуззю поточного циклу є навчання в цифровому світі.

Також у межах пілоту частка 15-річних учнів і студентів проходитиме тест з англійської мови. Це пов’язано з тим, що Україна стала однією з-поміж 22 країн, які пілотуватимуть додаткову галузь PISA-2025, а саме оцінювання з іноземної мови.

Тестування з англійської мови в межах PISA-2025 передбачатиме оцінювання здатності 15-річних підлітків читати англомовні тексти, сприймати інформацію на слух (аудіювання) та зв’язно висловлюватися в усній формі на запропоновану тему. У межах пілотного етапу в закладах освіти, які потрапили до вибірки учасників, тест з англійської мови проходитимуть по 9 учнів.

До того ж важливим складником пілотного етапу PISA-2025 буде апробація «Анкети учня / студента» та «Анкети для закладу освіти» (останню заповнюватимуть керівники закладів-учасників).

За матеріалами Osvita.ua 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень