A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Сучасні інноваційні технології як рушій прогресу освітньої галузі

Дата: 17.12.2021 19:49
Кількість переглядів: 11

Під час навчально-презентаційної студії, що відбулася 15 грудня на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», керівники інноваційних закладів освіти області ознайомилися з напрацюваннями провідних компаній, що займаються розробкою інноваційних освітніх рішень.

У ході зустрічі голова правління благодійного фонду «Фонд освітніх ініціатив» Валерій Дзюба представив перспективи формування мережі STEM-центрів як сервісної моделі реформування Нової української школи.

Директор КНП «Освітня агенція міста Києва» Бадрі Лолашвіллі презентував зразки технічних рішень та програмного забезпечення для освітніх приладів віртуальної та доповненої реальності.

У свою чергу освітяни Черкащини поділилися власним досвідом щодо осучаснення освітнього процесу.

Зокрема, учитель української мови та літератури Городищенського економічного ліцею Городищенської міської ради Ірина Маранська зупинилася на особливостях застосування окулярів доповненої реальності в освітньому процесі.

Практичні кейси використання аналого-вимірювальних комплексів при викладанні предметів природничо-математичного циклу продемонструвала учитель біології та хімії, учитель-методист Жашківської спеціалізованої школи №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради.

Особливості діяльності центру STEM-освіти на базі закладу загальної середньої освіти прокоментувала директор Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка Ірина Топчій.

Ми всі прекрасно усвідомлюємо, що «епоха крейди, дошки, указки» вже відійшла в минуле. Сьогодні освітній інструментарій нам розкриває нові, набагато ширші можливості. Зокрема, реалізація нашої обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» є тому підтвердженням. Також, до прикладу, у минулому році освітнім закладам було запропоновано інструментарій, що називається «безпечна школа". Це дало можливість нашим освітянам піднятися на новий рівень організації роботи шкільного колективу.

Однак технології освіти розвиваються невпинними темпами. Тож впевнений, щоб ми з вами спільно вже кілька років поспіль є таким освітнім локомотивом, який рухає інновації і STEM-освіту в Україні!

                


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень