A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Віртуальну книжкова виставка «Україна пам`ятає – світ визнає!»

Дата: 25.11.2022 21:00
Кількість переглядів: 11

Вашої уваги пропонується віртуальна книжкова виставка під назвою «Україна пам`ятає – світ визнає!»

(до Дня жертв Голодоморів та політичних репресій).

Голодомори, які трьома потужними хвилями накрили Україну, знищили мільйони життів українців та залишилися масштабною національною трагедією на віки.

У 1932-33 роках більшовицький режим, який не зміг знищити прагнення українців до свободи, вирішив забрати їх життя. За різними даними, у 1932-1933 роках від голоду загинуло від 4,5 до 14 мільйонів людей – дорослих, старих, дітей та ненароджених. Це дійсно був спланований геноцид, який знищував у страшних муках людину, родину, вулицю, село…. Довгі роки правду про цю трагедію нашого народу ретельно приховували.

Голодомор 1932-1933 років залишається у кожній українській родині на рівні генетичної пам’яті, кожен з нас має пам’ятати та вшановувати невинно загиблих. Вже стало традицією о 16 годині, після хвилини мовчання запалювати свічку та нести її до місць пам’яті, або залишати на своєму підвіконні.

В цей день в усіх куточках України проходять пам’ятні та скорботні заходи, церемонії біля знакових місць і меморіальних комплексів, проводяться виставки, конференції, презентації…

Вже традиційно до цього сумного дня в читальній залі бібліотеки КНЗ «Черкаський ОІПОПП ЧОР» щорічно готувалася та демонструвалася книжкова виставка, але цього року до Вашої уваги пропонується віртуальна книжкова виставка під назвою «Україна пам`ятає – світ визнає!»

(до Дня жертв Голодоморів та політичних репресій).

Запрошуємо до перегляду!

Посилання на віртуальну книжкову виставку «Україна пам`ятає – світ визнає!» https://docs.google.com/presentation/d/1I9HDFCZdJalXUKvnk-6RZq-Z2M_nzg4X/edit?usp=sharing&ouid=100122340640781243299&rtpof=true&sd=true


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень