A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

ЗНО буде проведено орієнтовно з 25 червня до 17 липня

Дата: 27.04.2020 21:58
Кількість переглядів: 12

Про це у своєму Facebook повідомив генеральний директор директорату вищої освіти МОН Олег Шаров.

За його словами, у разі реалізації цього варіанту, вступна кампанія на основі 11 класів буде проведена у серпні.

Читайте також: Завершення навчального року у закладах вищої та фахової передвищої освіти

У четвер 16 квітня керівництво Міністерства провело відеоконференцію з низкою провідних закладів вищої освіти, які перебувають у сфері управління МОН. Ректори поділилися своїми спостереженнями та тривогами, поінформували про перебіг освітнього процесу в дистанційному форматі, підготовку до завершення навчального року та набір вступників. Тимчасова виконуюча обов’язки Міністра Любомира Мандзій та заступник Міністра Єгор Стадний повідомили про плани на найближчий час, відповіли на поставлені питання та побажали всім здоров’я.

Читайте також: Як буде проходити ЗНО після карантину

Ключова теза — заклади вищої і фахової передвищої освіти мають академічну автономію, якої достатньо для самостійного вирішення питань організації освітнього процесу та завершення навчального року. МОН не заперечує проти проведення всіх видів контрольних заходів разом з атестацією здобувачів з використанням дистанційних технологій он-лайн (за винятком єдиного державного кваліфікаційного іспиту на медичних спеціальностях та захисту дисертацій на здобуття наукових ступенів) та за умови надійної ідентифікації учасників у разі збереження заборони відвідування закладів освіти її здобувачами в плановий час їхнього проведення. Тематика дипломних робіт може бути розумно звужена, але якість вищої освіти не є предметом компромісів.
Вступна кампанія — ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників до магістратури), ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право») обов’язково будуть проведені. Взагалі ЗНО та інші вступні іспити з використанням технологій ЗНО дозволяють не тільки забезпечити справедливий вступ, але й убезпечити вступників від скупчення в приймальних комісіях та на вступних іспитах, що дуже важливо в цьому році. Має бути поступово подоланий демпінг, який є руйнівним для закладів вищої освіти.

Читайте також: Мережею шириться фейк про ЗНО для 5-11 класів

ЗНО буде проведено орієнтовно з 25 червня до 17 липня. Вступна кампанія на основі 11 класів буде посунута на один місяць (серпень замість липня), навчальний рік для першокурсників ймовірно розпочнеться 15 вересня (для інших курсів він може розпочатись у звичайні строки). Календар інших вступних кампаній буде визначений до кінця квітня. Ці строки можуть бути змінені, якщо заборона на відвідування закладів освіти її здобувачами буде продовжена після 1 червня 2020 року.

У разі вручення свідоцтв про базову середню освіту до кінця червня, вступна кампанія до фахових коледжів для випускників дев’ятих класів може бути проведена без перегляду раніше визначених строків у липні. Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти провів вайбер-опитування фахових коледжів щодо вступної кампанії на основі дев’яти класів. Опитування засвідчило бажання 82 % його учасників не змінювати час проведення вступної кампанії на основі 9 класів, навіть за умови відтермінування кампанії на основі 11 класів на серпень.
Усі клопотання щодо включення до Переліку фахових видань України розглядаються в установленому порядку. У разі відповідності всім вимогам пропозиції будуть розглянуті на черговому засіданні атестаційної колегії (друга половина травня).
Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» до 31 грудня 2020 року МОН може видавати диплом кандидата або доктора наук. Тобто захисти в спецрадах повинні відбутися до 1 листопада 2020 року. Наразі МОН спільно з народними депутатами України вивчає можливі рішення, які дозволять продовжити захисти в спецрадах на час карантинних обмежень або до 31 грудня 2020 року.

Джерелo


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень