A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

День Європи в Україні

Дата: 10.05.2023 22:04
Кількість переглядів: 23

   

Золотоніська спеціалізована школа 1

Президент України підписав указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи, як це робить Європейський Союз. Педагоги школи провели виховні та освітні заходи з нагоди відзначення Дня Європи: виховні години, години спілкування, дискусії, круглі столи, квести, вікторини з метою демонстрації широкої підтримки європейського вибору України, відданості українців європейським цінностям та єдності України і Європейського Союзу. 

 У 7-А класі була проведена година спілкування "День Європи в Україні", переглянули медіапрезентацію, практично працювали з Padlet-дошкою (класний керівник -Наталія Кодак). Мета проведеної роботи: демонстрація широкої підтримки європейського вибору України, відданості українців європейським цінностям та єдності України і Європейського Союзу.

           

День Європи в Україні було запроваджено у 2003 році указом тодішнього президента Леоніда Кучми. Це свято було прийнято з урахуванням стратегічного курсу України на зближення з Європейським Союзом та подальший вступ до ЄС.

У Європі існує свято з аналогічною назвою, яке щороку відзначають саме 9 травня. В цей день 1950 року міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман виступив із закликом до об'єднання повоєнних європейських держав для їхнього розвитку та процвітання в майбутньому. Промова політика стала першим кроком на шляху до об'єднаної Європи. З 2023 року День Європи в Україні буде відзначатися 9 травня (указ Президента України Володимира Зеленського №266/2023). У 8-А класі 10 травня 2023 року був проведений урок, приурочений даній події (учитель Кодак Наталія Іванівна)

      

Нині, як ніколи, важливо формувати розуміння того, що наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає. Україна пройшла довгий і тернистий шлях щоб довести ідею стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення. 9 травня 2023 року, у День Європи, для учнів  7-Б класу був проведений інтегрований урок (економіка+географія) (учитель Кодак Наталія Іванівна). Розкрили найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомилися з її видатними пам'ятками архітектури, мистецтва, культури та природи. 

    

Золотоніська Гімназія ім С.Д. Скляренка

#Україна - це частинка Європи

#8-А_6-А_ 5-Б

"Ми живемо в центрі Європи і відчуваємо себе частинкою її",- так щиро сказали наші діти! Тиждень Європи минув у гімназії. Ми проговорили на виховних годинах про історію виникнення свята, європейські традиції і цінності, повагу до прав людини та верховенство права. Проведений спільний флешмоб учнями 8-А класу разом з класним керівником Тетяною Ширай, 6-А - з Ольгою Лесик і 5-Б - з Вітою Щепетною об'єднав дітей спільною метою - подякувати нашим захисникам за можливість відзначати знакові дні у цей складний воєнний час!

https://www.facebook.com/zologym4/videos/1691682571265914

Коробівський НВК

Інформація про проведену роботу

  1. Вікторина до Дня Європи .
  2. Виховна година  " День  Європи в Україні " .
  3. Година спілкування "Україна - це Європа" .
  4. Година спілкування "День Європи" .
  5. Перегляд відео про європейські країни .
  6. Квест – мандрівка “В Європу з Україною в серці” .
  7. Створення постера “Дякуємо , Європо!”.

До Дня Європи з п'ятикласниками переглянули відео про європейські країни, виконали завдання квесту - мандрівки " В Європу з Україною в серці ", створили постер "Дякуємо, Європо ! ".

  

"Україна -це Європа "- такою була тематична година спілкування з учнями 3 класу.

Україна є частиною родини європейських держав,а Збройні сили України стоять на захисті всієї Вільної Європи.

Учні переглянули відео та створили вінок,що символізує єдність України та Європи.

   

З учнями 8 класу проведено виховну годину "День Європи в Україні". Діти дізналися дату створення ЄС, його мету та хронологію вступу до нього європейських країн. Які країни є кандидатами.

Україна - це Європа!

   

Українці 9 травня вперше святкували День Європи. З метою поглиблення знань дітей про Європу , з учнями 1 класу Коробівського НВК була проведена вікторина до Дня Європи .

        

Україна - єдина держава не член ЄС, у якій 9 травня на державному рівні відзначають День Європи. Учні 4 класу Коробівського НВК дізналися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, переглянули презентацію, намалювали малюнки.

     

День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. До цього свята з учнями 2 класу проведено виховну годину " День Європи в Україні".

                

 

Кропивнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування Дня Європи для відзначення досягнутих миру і єдності. Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до святкування першого дня нашого миру. Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського, 9 травня ми вперше святкуємо День Європи. Ми будемо шанувати нашу історичну єдність - єдність всіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Виховні години, слухання гімну ЄС, малюнки - так сьогодні учні початкових класів Кропивнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначали День Європи, ще один крок до перемоги в Україні. 💙💛 Все буде Україна !💙💛

https://www.facebook.com/100017385618231/videos/3452729291652966

Вікторія Миколаівна Голубович, учитель іноземної мови,Олександр Сергійович Кувейко, вчитель історії (ведучі заходу) разом із учнями школи долучилися до святкування Дня Європи. Переглянули відеофільм про Євросоюз, здійснили віртуальну екскурсію країнами, провели вікторину, виконали проєкти - «Париж у Кропивні»,
«Жити у Європі-думати по європейськи» . Мета заходу:оцінити волю і прагнення українського народу жити в цивілізованій європейській державі,ціну цього прагнення,участь молоді в європейському виборі.Вчитись жити і поважати європейські цінності,бути гідним громадянином України ,як європейської держави.Виховувати патріотизм та почуття гордості і великої відповідальності за майбутнє українського народу

     

В Кропивнянській ЗОШ І — ІІІ ступенів  були проведені такі виховні та освітні заходи з нагоди відзначення Дня Європи:

1.  Вчителями Погорілою Оксаною Олександрівною — вчитель 4 класу, Величко Світланою Михайлівною — вчитель 3 класу, Третьяковою Юлією Вікторівною — вчитель 2 класу, Стеценко Галиною Петрівною — вчитель 1 класу з учнями початкових класів були проведені тематичні виховні години, слухали гімн ЄС, малювали малюнки.

2. Класний керівник 5 класу, Ніцак Людмила Іванівна, провела годину спілкування з учнями 5 класу.

3. Класний керівник 8 класу, Марченко Людмила Василівна,  провела годину спілкування: “Європа — це ми”.

4. Класним керівником 9 класу, Голубович Вікторією Миколаївною, класним керівником 11 класу, Кувейком Олександром Сергійовичем, за підтримки педагога-організатора школи, Пузєєва Олександра Івановича, був проведений відкритий захід: “День Європи в Україні” для учнів 6 -7, 9 -11 класів.

5. До відзначення Дня Європи також долучилася бібліотекар школи, Дзюбан Валентина Іванівна, яка підготувала тематичну виставку у приміщенні бібліотеки.

6. Педагог—організатор школи, Пузєєв Олександр Іванович, оформив інформаційний стенд до Дня Європи.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid025ESF2GGbRYG59rVe2P2xk8Z6xzhcqG4oHoh1J7Aec2eFnPLpLgfR55D88sSbqKkjl&id=100017385618231

     

Золотоніська санаторна школа

1. Гра  Kahoot серед учнів 7 класу.

2. Вікторина для учнів 8 класу "Європейський калейдоскоп"

(учитель Лістрова Світлана Олександрівна)

   

Це день, коли всі європейці вшановують загальні цінності: волю слова, демократію, незалежність, рівність. У День Європи Європейський Союз виходить на вулиці України, щоб разом з українцями показати, що Україна — частина Європи. Напередодні Дня Європи у Комунальному закладі «Золотоніська санаторна школа Черкаської обласної ради» відбулися цікаві заходи.

Учні молодшої школи малювали малюнки на тему: «Нехай панує мир в Європі». Учні 8-А класу разом з класним керівником Строкань Н.М. переглянули презентацію «Європейський калейдоскоп», під час якої школярі дізналися про географічне положення , історію, національні та культурні традиції деяких країн, побачили різноманіття дружньої Європи. Класний керівник 5 класу Короленко Н.Г. організувала віртуальну подорож «Галопом по Європі» . Діти познайомилися з культурою, цікавими фактами, особливостями національної кухні, виготовили державні прапори країн Євросоюзу. Учні 8-б класу разом з класним керівником Синьоок О.П. провели вікторину “Що я знаю про Європу?” Під час заходу школярі розширили знання про культуру, історію, традиції різних народів європейських країн. В 10 класі класний керівник Драчук О.І. провела годину спілкування “Парад країн Євросоюзу”. Учні набули знань про історію створення Євросоюзу, його символіку, прослухали гімн Європейського союзу. Класний керівник 11 класу провела дискусійний конкурс «Інтеграція в європейський освітній простір» . Бібліотекар школи Зуб Л. Д. оформила книжкову виставку “Євроінтеграція України – шлях у майбутнє”. Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у становленні України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Дистанційне навчання Деньгівський НВК

#Деньгівський_НВК

Україна – це Європа. Так завжди було і буде.

Тисячі років нас єднають не тільки спільна історія та традиції, а й демократичні цінності – свобода та повага до кожної людини.

Сьогодні ми захищаємо свій європейський вибір і наша Перемога буде тріумфом для всього цивілізованого світу! Честь та слава всім героям України! Бажаємо кожному миру, радості, натхнення, успіхів, здоров’я. Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця! Це свято дарує надії і наділяє можливостями. Разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!

  1. Виховна година «Європейський калейдоскоп» 9-11класи.
  2. Майстер клас «Прапори Європи» 9-11 класи.
  3. Вікторина «Відгадай чий прапор» 5-9 класи.
  4. Поетичний флешмоб «Україна- Європа» 9 клас.
  5. Гра вікторина «Європейські перегони» 8 клас.
  6. Виставка малюнків «Нехай панує мир в Європі» 1-4 класи.
  7. Відео-презентація «Країни Європи» 9-11 класи.
  8. Акція «Дружба – це сила, що об’єднує світ» 1-11 класи.

https://www.facebook.com/100028654568784/videos/1924843424574856?idorvanity=566043164256842

ЗОШ №5

      День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.

Відзначення Дня Європи це, насамперед, можливість долучитися до європейських цінностей. 

   З цією метою в  ЗОШ №5  13 травня  пройшли заходи присвячені  святкуванню Дня Європи в Україні. Учні ознайомилися з країнами Європи, їх особливостями, досягненнями, традиціями, отримали можливість долучитися до європейських цінностей. Семикласники поринули у віртуальну подорож по найбільших країнах Європи. Учні 10-11 класів провели бесіду-диспут «Немає безпечної Європи без безпечної України». А потім позмагалися у грі «Галопом по Європі».

   

 

КЗ «ЗОЛОТОНІСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

У закладі були проведені заходи з нагоди відзначення Дня Європи, а саме: відеовікторина «День Європи в Україні» для учнів 5-7 класів; екскурсія до шкільної бібліотеки, ознайомлення з тематичною експозицією учнів 1-10 класів; онлайн-подорож країнами Європи учнів 5-7 класів; вікторина «Що ти знаєш про країни Європейського Союзу» для учнів 7-10 класів; дискусія: «Україна - країна європейська», круглий стіл «Місце України у Європейському Союзі» для учнів 8-10 класів та година спілкування «День Європи» з учнями 1-4 класів.

    

 

БЛАГОДАТНІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І–ІІІ СТУПЕНІВ ІМЕНІ Г.П.БЕРЕЗИ

  1. У закладі оформлено інформаційний тематичний стенд «День Європи в Україні».
  2. У шкільній бібліотеці    оформлено тематичну викладку.
  3. Класними керівниками проведено тематичні години спілкування, виховні години, бесіди, дискусії, круглі столи, вікторини «Відкрий для себе Європу!», «Європа – це я», «Крок до Європи», «Із Європою в серці», «Україна – це Європа!», «Відзначаємо день Європи В Україні».                                                                                                            

Золотоніська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 6

Учні нашої школи активно долучилися до відзначення Дня Європи в Україні. Всі бажаючі мали можливість пройти цікаву онлайн-вікторину «День Європи». Школярі 5-8 класів взяли участь у мистецькому проєкті «Європа кольорова». П’ятикласники намалювали різнокольорові прапори європейських країн, а восьмикласники створили тематичні малюнки, які використали для оформлення інформаційного куточка.

Учні 10-11 класів стали учасниками інтелектуально-пізнавальної гри «Брейн-ринг». Вони шукали відповіді на питання, що стосувалися життя європейських країн: в чому парадокс назви найстарішого мосту Парижа, який вид спорту подарувала світу Шотландія, як в Україні прийнято називати грецький спосіб частування тощо. Обидві команди проявили ерудицію, командний дух, волю до перемоги. Та фортуна цього разу посміхнулася десятикласникам. Учні школи також матимуть можливість 16 травня взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Європа – це я!».

Протягом усього тижня школярі з радістю знайомилися з Європою, відкривали її для себе, переконуючись у правильності європейського вибору України.

          

Учні 2-А (вч. Зима І.В.), 3-А (вч. Бакай О.М.), 3-Б (вч. Кисла Я.О.) та 5-Б класів (вч. Косенко В.В.) стали учасниками Всеукраїнського пізнавального конкурсу «Європа – це я!», який був приурочений до Дня Європи в Україні та проходив в межах його офіційного відзначення нашою державою.

Мета конкурсу – популяризація серед учнівської молоді знань про Європу, розвиток дослідницьких здібностей учнів, підвищення інтересу до ознайомлення з європейськими цінностями, досягненнями та культурою. Тому серед 20-ти питань, на які відповідали школярі, були цікаві завдання з історії, географії, природознавства, літератури, музики, культури Європи. З ними учні успішно справилися і тепер отримають заслужену винагороду – сертифікат про участь у Всеукраїнському конкурсі.

   

ЗОШ №3

https://docs.google.com/presentation/d/1qkn77XCONtaLoDk_4ywlrjqdymdSUFCD/edit? usp=sharing&ouid=110011011241248660634&rtpof=true&sd=true


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень