A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

День рідної мови

Дата: 22.02.2022 22:32
Кількість переглядів: 15

Золотоніська спеціалізована школа 2 інформаційних технологій· 

21 лютого - день, що має неабияке значення для кожного українця. Сьогодні - День рідної мови, учора - День вшанування Героїв Небесної сотні, а завтра... А завтра і щодня переймаємося за долю України, згадуємо події становлення української нації і творимо нову історію. "Любіть Україну" - проєкт учня 5-А класу Романа Опанасенка та вчителя української мови й літератури Юлії Опанасенко про любов до Батьківщини та з Україною в серці.

     

Гімназія ім.С.Д.Скляренка

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають День рідної мови! Наші креативні гімназійні НУШівці 5-А класу вкотре продемонстрували знання рідної мови у мовознавчому турнірі.

        

Золотоніська ЗОШ №5

З нагоди Міжнародного дня рідної мови учителі та учні Золотоніської загальноосвітньої школи І- ІІІ ступенів № 5 провели з вихованцями урочисті заходи, присвячені цій даті. Цим самим долучилися до марафону №Нас єднає мова". У фойє шкільний бібліотекар створила викладку літератури про становлення і розвиток рідної мови. Наймолодші школярі разом із класним керівником вперше взяли участь вікторині з нагоди свята.Для другокласників класний керівник провела мовознавчу гру "Мова - краса спілкування". Діти залюбки відповідали на питання вікторини, відгадували ребуси та склали асоціативний кущ до слова "мова".  У 2 класі була проведена мовознавча гра "Мова - краса спілкування". Діти залюбки відповідали на питання вікторини, відгадували ребуси та склали асоціативний кущ до слова "мова".

       

Кропивнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

21 лютого у Кропивнянській ЗОШ І-ІІІ ст. відзначався День рідної мови. Кожен з учнів був задіяний у заходах: взяли участь у флешмобі «Мова єднання» (1-11 кл.), читали вірші про мову в стилі реп (4, 6, 9,10 кл.), вишивали вислови про мову на папері (5 клас), здійснювали утилізацію суржикових слів (7-10 кл.), цікавилися «100 експрес-уроків української» (10 клас).

       

Золотоніська ЗОШ №6

Учні та вчителі ЗОШ № 6 долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови у рамках проєкту "Нас єднає мова". Під час заходів вкотре говорили про важливість мови для народу, національного процвітання майбутнього України

     

Золотоніська ЗОШ N3

Міжнародний день рідної мови - це подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року????????

Учні 3-Б класу доторкнулись до краси української мови та пригадали прикметники, правопис слів та влучні вислови.

    


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень