A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради

Освітній процес на Черкащині триває

Дата: 25.03.2022 23:14
Кількість переглядів: 6

Валерій Данилевський

Другий тиждень поспіль під час війни на Черкащині триває освітній процес.

Станом на сьогодні освітні послуги в дистанційному режимі надають 602 заклади, з-поміж яких 466 закладів загальної середньої освіти (у тому числі усі інтернатні заклади), 97 дитсадків (1 заклад працює очно), 6 закладів вищої освіти (2 заклади надають послуги за змішаною формою), 19 закладів фахової передвищої освіти (1 за змішаною формою), 14 закладів професійної (професійно-технічної) освіти (3 за змішаною формою).

Із 28 березня учні 27 шкіл області перебуватимуть на канікулах.

Зазначимо, що форму роботи закладів освіти погоджено з відповідними військово-цивільними адміністраціями.

Водночас забезпечене право на здобуття освіти для 3 259 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб (у тому числі: Звенигородський район – 972, Золотоніський район – 392, Уманський район – 755, Черкаський район – 1104, інтернатні заклади освіти – 36.

Педагогічна громада Черкащини виявляє проактивну позицію та долучається до створення інноваційних рішень дистанційної освіти. Зокрема, з ініціативи переможниці Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2022», учительки Черкаського гуманітарно-правового ліцею Катерини Молодик, за сприяння Управління освіти і наук ОВА, КНЗ «Черкаський інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» створено безкоштовну онлайн-школу «Абітурієнт - 2022» для поглиблення знань української мови.

Для більш ефективного здійснення навчання учнів за дистанційною формою КНЗ "Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради" на освітянській платформі у рубриці «Дистанційна школа для учнів» підготував відповідні навчальні відеоматеріали.

Фахівці-дефектологи КЗ «Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра Черкаської обласної ради» спільно з ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» щовівторка та щочетверга організовують корекційно-розвиткові заняття для дітей з особливими освітніми потребами та заняття з психологічної підтримки для дітей з інших регіонів України.

У рамках волонтерського проєкту, організованого КЗ «Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради», кожного вівторка діти з особливими освітніми потребами з інших регіонів України, які перебувають у місті, мають можливість відвідати корекційні, творчі та релаксаційні заняття з використанням арттерапії, музикотерапії, казкотерапії, технік для зняття стресів та страхів, вправ для стабілізації внутрішнього стану.

Належним чином надаючи якісні освітні послуги, освітяни області активно долучаються до роботи щодо допомоги Збройним силам України, територіальній обороні, внутрішньо переміщеним особам.

Окрім цієї роботи, наші невтомні вчителі також збирають гуманітарну допомогу, готують провізію: роблять консерви, печуть пиріжки; плетуть маскувальні сітки, виготовляють медичне обладнання, зокрема, шиють сумки, роблять кровоспинні турнікети для індивідуальних медичних аптечок для військових.

У закладах освіти, що визначені як пункти прийому, створені всі необхідні умови, щоб прийняти, нагодувати, перевдягнути та забезпечити відпочинок цим людям. Водночас на базі закладів освіти створюються куточки психологічного розвантаження для дітей, які з родинами знайшли прихисток на Черкащині.

Працюємо. Забезпечуємо право на здобуття освіти як для учнів з Черкащини, так і для внутрішньо переміщених осіб. Педагоги області, здійснюючи належним чином свою професійну діяльність, є активними учасниками волонтерського руху: не припиняється робота на базі закладів освіти щодо збору гуманітарної допомоги, виготовлення провізії, плетення маскувальних сіток, пошиття одягу тощо.

Окремо хочу висловити слова вдячності нашим учням, які, будучи свідомими громадянами нашої країни з патріотичною життєвою позицією, присвячують свої таланти у формі листів, малюнків, віршів та пісень нашим захисникам. Тримаємося ! Слава Україні !!!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень